EBTWat is het?

Onze Eco Best Technology (EBT) is de baanbrekende innovatie waardoor onze handschoenen volledig biologisch afbreekbaar, duurzaam en de eerste in hun soort zijn.


Hoe werkt het?

Wanneer de EBT-materialen op stortplaatsen terechtkomen, worden ze door micro-organismen verteerd, omgezet en afgebroken in drie natuurlijke verbindingen: organische aarde, methaangas en koolzuurgas. Hierdoor ontstaat meststof, waarbij geen afval achterblijft.


Waar gaat het heen?

Voor EBT zijn biologisch actieve stortplaatsen nodig om biologisch te worden afgebroken. Dit betekent dat handschoenen met EBT zelfs geen begin kunnen maken met de biologische afbraak voordat ze worden weggegooid. Deze eigenschappen zijn door onafhankelijke, gecertificeerde laboratoria gevalideerd aan de hand van testmethoden van ASTM International (ASTM D5511).


Waarom is het belangrijk?

Denk eens aan het aantal wegwerphandschoenen dat elke dag in ziekenhuizen, kantoren, scholen, magazijnen, laboratoria en zelfs bij u thuis wordt gebruikt. Dit zijn astronomische aantallen. Met EBT helpen we de planeet te beschermen door het proces van biologische afbraak van elke handschoen met wel 100 jaar te versnellen*. En elke handschoen maakt een verschil.


*afhankelijk van klimaat en locatie van de stortplaats.

EBT-handschoenen

  • No Chemical

  • No Chemical

  • No Chemical